BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Search This Blog

Wednesday, April 28, 2010

ai..bru balik da kene tag.. cet..


1) pe yg anda akan buat klu member tikam blakang anda?
xnak kawan die..n maafkan jela die

2) 6 org di hati anda? 
...dokamines...
...nurul nadia...
...manggis...
...azliza muksin...
...dak spa blog g8...
...kwn2 bloger...

3) anda rasa anda comel? 
comel kot sbb sy gmok..hehehe

4)single or taken? 
dh nk kawen dh pn...

5) blog yg anda suka?
dh tentu la aku pnyer blog...penat2 aku jaga...hihi

6) adakah bilik anda kemas setiap hari? 
sentiase ok sbb aku jenis yg cerewet sikit..hehe ops..cerewet byak lo..

7) lagu terakhir yg anda dgr ? 
'telephone' lady gaga sb baru jap td dlm opis ni bkk radio pastu lagu tu sdg ke udare....hihi

8) last text msg ? 
dri abg..wah.awalnye.kol 8 ke msk,huhu lv i syg.muah..haha kan da kntoi

9) last fon call? 
dri adek aq ema..die mtk kunci kete le..haha....=)

10) ari terakhir anda nngis? 
ntah bile tah..time gado ngn abg la pe lagi..ngeee

11) list 5 warna kegemaran?
hitam,merah,ungu,hijau taik kerbau, kuning taik gigi,...

12) org terakhir anda ber YM ? 
ntak aku da lupe..haha..ngn abg aq kot..dokamines...

13) game yg anda paling suka ? 
sudoku hahaha

14) adakah anda peminat MCR? 
MCR tu haperrr?? my chemical romence ke  minat je la kot hehehe

15)ape prasaan anda bila jwb tag ni? 
perasaan nk mnjawab je ler...xkan terbit rsa chenta plak...hekhek..

16)anda rase tag ini best? 
lau blh dpt dit blh arr gtau best ke tak...ngeee

17) okey tag lagi 10 org? 
10??? sape aku nk cari nih!!

.dokamines
nadia
mangges
mimie
intan
adylnn
ekom
jajan
sya
kopi
.
.
.

yeah,,aq da keje da..

ari ni ari petama aku keje la..
so ari petame ni aku mencuri2 tengok blog..
bos de kat sebelah ni..
haha..sonok gile aku cz meje aq de intenet,,
haha.. sorii bos..
sy terpakse mencuri2 mase sket,,hehe

walo papepon tok arini cm xbpe busy sgt.hehe..
sukenye ati..
aku keje ape ek kat sini..
bahagian HR je kat jabatan PTK..
hohoho,,

kepada sume warge blog..
aq nk gtau.. im back..hahaha

Sunday, April 25, 2010

pemergian semakin dekat..

sudah hampir masenye aku akan meninggalkan blog ini..
wa..



sedihnyerrrr...




aku akan bukak blog ni kalo aku de mase lebih n duit lebih tok g cc..



selamat jalan blog.....


huhuhu...waaaaa

riwayat terakhir

wa.. aku da nak balik uma..
sok ari las aku aku kt utm ni
bile da balik uma..ntah bile bak 09 kan diri..

huhu..blog ini akan sunyi sepi dalam tempoh mase yang agak lame..
sedihnye..
hukhukhuk

Saturday, April 24, 2010

kawan, sahabat dan teman

kali ni aku nak bagitau sume bahawe ade perbezaan antara kawan, sahabat dan teman
kalo kawan.. sume manusie didunia ni adelah kawan kite..

sahabat..beze sahabat adelah mereka yang sudi susah dan senang bersama-sama..
mereka banyak mendorong kite dalam mengharungi liku kehidupan ini..
pendek kata, sahabat adelah kawan rapat kite..

dan yang terakhir adelah teman..
teman adelah insan yang akan bersama kita sepanjang hidup kita
die adalah suami/isteri..
so inilah perbezaan antara kawan, sahabat dan teman..

dikesmpatan ini..aku nak kenalkan teman hidupku..
namenye mohd zulhelmi bin mohamed aka dokamines
insyaAllah kalo xde aral melintang kami akan melangsungkan majlis perkahwinan kami pada bulan 2 taun depan..
die merupakan insan yang aku paling hormati
insan yang paling bermakna dalam idup aku..
insan yang paling aku sayang dan hargai..
almaklumlah.. kate pon teman hidup kan..

kenal dari form4 dan declare couple tingkatan 5..
becinte cam nak rak sampai la skang ni..
tapi aku rase aku baru je kenal die..
dan ade certain2 mase aku rse cam aku jatuh cinte pada die lagi..
pelik tol..haha
inilah yang dinamekan saat manis ketika bercinta..hehe

aku bersyukur kerana Allah memberi peluang kepada aku untuk mengenalinya..
die juga penyeri dan pengarang pengeras jantung aku
kepada abg yang membace entry ni..
ayg nak gtaw..ayg sayang dan cintekan abg.hehe jiwangnye aku,,
terima kasih kerana sudi menerima ayg seadanya..
dan ayg juga akan menerima diri abg seadanya..
semoge kite akan beroleh kebahagiaan didunia dan diakhirat kelak..
InsyaAllah.. Aminnnn...

kenangan abadi..hehehe♥♥♥


ni zaman dulu2 ni..ntah zaman bile..haha♥♥♥


sempat bergambar sebelum g angsana..haha♥♥♥

g makan steak ngn famili aku..huhu♥♥♥


ni plak time raye..hohoho kat umah mak angkat aku..♥♥♥


kebahagian bersama..hee♥♥♥

p/s: bukan mudah nak bahagia..so setiap pasangan mestila saling memahami.. kalo gado pon bukan kerana benci..hakikat perbalahan adalah untuk kite lebih memahami pasangan kite.. so berusahalah untuk mencari kebahagiaan rumahtangga yang hakiki.. kebahagian itu perlu dicari bukan datang bergolek dengan sendirinye..♥♥♥ 

Friday, April 23, 2010

selamat tinggal rakanku.

entry kali ni bunyik agak sedih..
nadia/nero da baru je balik umahnye kat melake..
aku jadi sedih pulak..
hurm.. bff aku da balik..
mis them already..
semoge kite akan berjumpe g ye nad..
rajin2 la ko turun jb..
mangges kat jb je..xyah isau kat die pon..hehe
sayang meke sume..♥♥♥
semoge persahabatan kite kekal smpai mati..
kat u ni da banyak bg pengajaran kat kiteowang.

mis them..uwaaaa (T_T)


♥♥♥friendship forever..♥♥♥


hai.. cm da nk reunion je.. hahaha.. guyz.. bile result kuo sem ni, sape pngk paling tinggi die kene blnje ye.. then kite jumpe kat negeri sape yg paling tinggi..oh yeah..haha♥♥♥



minggu penuh tag



.tagged lagi laah.
.nikmati laah.
.hahaha.

.dan arahannya adalah seperti berikut.


1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.




2. Select the 8th photo in that folder.




3. Post that photo along with the story behind it.





aisyeh..asal la gambo ni plak yang terkene..haha..
ni gambo time form 5..
zaman comot nih..haha..
time ni kat sek men teknik JB..
mek gambo kat ngan asrama dak laki.. haha

asal la minggu ni aku kaya ngan tag ni..isy2..
nasib kowang la yang bakal di tag ole aku..haha
tok tag kali ni..xde ape yang spesel..
selamat gambo ni xde story disebalik tabir,,hehe

dengan rasa besar hatinya menjemput laah bloggy yg terpilih ni amik tagged ni dan jawab
mekaseh :)

1. dokamines
2.nadia
3.mimie
4.azhar
5.prof
6.faiz farish
7.mangges
8.jojot


you are beautiful

tadi time aku ngan bosan2 choose lagu kat web aku tejumpe lagu pebret aku..
lagu tu de dalam citer you are beautiful / minami shineyo...
cite tu mmg bes gile..aku xlarat nak cite sebab aku tgok cite tu hampir 100x da..
cite korean besenye stiap perbuatanye / pergerakannye slow macam haram..
nak letak cawan pon da mek mase5minit.. geram aku..
tapi kali ni.. cite yang aku nengok ni memang cepat..
xdela cam citer korea yang lain

yang besnye lagunye sume sedap2..
lawak, romentik, sedih pon de..bukan sedih tapi terharu
aku memang suke gile tengok cite ni
dala sumenye hensem2 macam puake..xbole blah..

kalola aku jumpe dowang, kompom aku nak pelok2 direktor tu sebb bole buat cite yang bes tu..
seyez cite ni memang bes gile..
sampai sume lagu dalam cite ni aku da apal..
taksub punye pasal..

kalo kowang xcaye kowang tengokla sendiri..
haha..ramai member2 aku sokong pandangan aku ni..
haha.. walaupon de 16episod dalam mase sehari aku leh abeskan tgok..
memang natural je dowang belakon..
500/100 markah aq bagi kat cite ni..♥♥♥ citenye sangat sweeetttttt!!!!♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 pelakon lakinye sume cute abis.. hehe♥♥♥


 dari kiri jeong yong hwa as kang sin woo, park sin hye as go mi nam, jang geun seok as hwang tae kyeong n lee hong gi as jeremy..♥♥♥


 kumpulan ni ditubuhkan hanye tok drama ni je.. name kumpulan ni ANGEL

Thursday, April 22, 2010

merayap sepanjang hari..♥♥♥

ape nak jadi arini..merayap je..
bukan arini je..malah setiap ari kiteowang kuo.. haha♥♥♥
ari2 terakhir bersame bff..sob sob..huhu

petang semalam time aku ngah sedap2 tidow mangges kol aku ajak g makan..
so aku pakai cikai2 je tok g makan..xtau plak nak merayap2 kat bando tuh,,
so aku n da geng g bazar jb je n makan bubur kat sentosa..
dowang sume ckp bubur tu sedap,, aku je yg xlalu nak makan
sebab bubur tu tawar sangat..
pastu nad bagi aku telur masin die n memacam aku msokkan dalam bubur aku tuh tok jadikannye masin,,
akhirnye dapatla aku makan bubur tu ngn selere..


then kami g bazar cume window shoping jek.. hoho n esoknye aku g merewang ngn dowang ke angsana..
nad nak beli lense baru.. mahal tol assesories kamera ni.. hohoho..
ah..penat tol.. tapi xpe..makan aq di sponsor ole nad.. len kali leh belanje aku lagi ye nad,,hehe
 

nila bubur yg kiteowang cekik tuh.. dua telur menjadi santapan aku sowang..hoho

sementara menunggu mangges,sempat mek pic tuh..lala ♥♥♥

like diz pic.. hehe.. npk cm kami ni comel la plak..haha♥♥♥

yeah..kembar..kite dapat mek gambo sesame la..time aku pkai spek..haha same x muke kami??lala♥♥♥

walaupon sepanjang hari berjalan.aku tetap tidak lupe untuk menghubungi laki aku..lala syg die♥♥♥

ni kat kedai tempat nad membuat tawar menawar tok beli lense.. macam aunty2 la dowang tuh..haha time ni nad men'try' lense terbarunye..hoho
ni mangges ngah membuat perbandingan lense..ade macam owang pakar x??haha wekk mangges poyo 


ni gambo candid nad amek..haha..suke plak nengok gambo aku berangan..♥♥♥

wah...kene tag g pulok.. haha♥♥♥

Bekas kekasih saya adalah
-seorang lelaki n agak ramai gak..lalala

Saya sedang mendengar
-im not single..hehe

Mungkin saya patut
diet cepat..berat makin ari makin betambah plak

Saya suka
bace komik keluaran gempak starz...sukenye kumpul komik jepun nih,,hehe♥♥♥

Sahabat-sahabat baik saya
- dokamines aka laki aq
-Nurul nadia badrulhisam

-izyan zuhaili aka mangges
-Azliza muksin
-nuraziera
-ramai jugak lah. ni antara yg paling rapat

Saya tak paham
kenape org suke panggil sy gemok..gemok sgat ke sy ni.. ohohoho
Saya kehilangan
anak kucing sy..itam..sedih taw..ngis je sepnjang malam..owang pjabat utm g buang kucing sy..cis

Ramai yang berkata


Makna nama saya
EMELIANA bahasa english yang lemah lembut..wahaha tah pape je mksd name sy ni kan

Cinta itu adalah
pengorbanan.. sumtime sux..hoho..yg penting cinta itu buta

Di suatu tempat, seseorang sedang
kemas bilik..sebab sabtu ni nak balik umah da.. tol x nad?? haha

Saya akan cuba
menguruskan badan tanpe jatuh sakit..hehe

Ayat SELAMANYA membawa maksud
hidup selepas mati..haha

Telefon bimbit saya
nyawa saya

Bila saya terjaga dari tidur :)
duduk kat katil n bepikir ape yg aku mimpi malam tadi bru g gosok gg..hhaha

Saya paling meluat apabila
member2 suke cakap besar..hampeh..belagak nak mampos tol..nyampah giler

Pesta/Parti adalah
kegembiraan lo.

Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah
kucing♥♥♥

Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah
peringkat nk msok dewase..haha time nk kawen mmg sonok..haha

Hari ini
sy merayap ngn bff sy je.. nadia n mangges

Malam ini saya akan
mendownload komik2 di mangatraders..haha

Esok pula saya akan
anto tesis psm lo..n merayap g ngn bff

Saya betul-betul inginkan
duit duit duit..haha♥♥♥

Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini
ok..cun haha :)

Pusat membeli-belah atau arked permainan
beli belah beli n xbelah2..haha :)

Makanan Barat atau Jepun
halal la yg penting, xbape pedas n yg penting xde bawang.haha

Bilik yang terang atau gelap
gelap :)


Makanan segera adalah
mcd :)

Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
love u bang..nite n sweet dream..jage diri abg kat sane mis u muchhhh muahh♥♥♥..huhu asalla aku jawab tag pas kol laki aku..kan da kantoi

Siapa yang anda nak Tag?
dokamines, nad.mangges,prof,azhar,mimie,faiz farish,tero. dah2

nad,aku,mangges

haha..ni bakal pengantin plak ni..
p/s: ehem2..saje je nak menyelitkan gambo pengantin ni kat sini.. hehe ♥♥♥




Wednesday, April 21, 2010

ape nak jadi ni

pagi bangun lambat,,

mandi2 tros menongok depan laptop tgok movie + msok toilet + solat smpai kol 6

mate ngantok plak.. tdow jap smpai kol 6.45.. mangges kol aku..ajak g makan..

kol 7 kuo ngan nad g amek mangges.. bukan g makan dulu..upenye g jenjalan dulu.. mati2 aku ingat makan kat utm je..so aku selekeh2 g kuo le..upenye dowang nak g tebrau..nak xnak ikot jela..

pastu balik utm semule kol 12mlm.. pastu solat2 mandi smbung melongok dpn laptop ni lagi... adoi.. ape nak jadi ni,,, xde assiment terase diri ini kekosongan pulak..haha♥♥♥


p/s: tok petame kalinye aku dapat bergambar dengan nadia aka kembar aku.. maksud aku bergambar dengan die ketike aku keluar pkai spek je selekeh bebeno rasenyer.. slalu jenjalan pkai lense je..

p/s: huhu xpat upload gambo cz nad lom transfer pic dri kameren ke pc..so pic akan di upload pde mse akn dtg..hehe

Monday, April 19, 2010

malam minggu

kali ni aku nak masukkan entry sumone..
sape kah die.. diela farid kamil aku..haha
da menuntut gambo die dimasukkan kedalam entry aku..

minggu lepas aku balik umah.. so xde kesempatan nak menaip blog aku ni
lame siot aku kat umah.. hampir seminggu tuh..
aku balik sebab farid kamil aku balik umah la.. so ni sume salah die sebab aku xupdate blog.aha

tiap perjumpaan pasti de perpisahan
sebelum aku berpisah kat bus stop sri putri skudai tuh,,, aq sempat berperasan cantek lo..haha aka mek gambo je.. haha
ni jela memori aku ngn die.. pasni aku da xpat jumpe die g.. sedih..
xtau bape lame kene tunggu tok jumpe die g..huhu..
besela.. jauh kan.. perchentaan jarak jauh la katekan.. haha jauh gile.. johor bahru - batu pahat
ni la gambar yang sempat diabadikan.. huhu..



ni la tunang kesayangan aku..haha

men taik idong..selekeh kan..haha

motif wt cmtu tok hembus ingus kat sape tu!!


sebelum bergerak balik.. fine pic

snap sebelom gerak anto abg balik..huhu.. da balik da laki aku..huhu..rindu abg dak gemok ni haha ♥♥♥
p/s: haha aku bukan senyum kerane abg da balik.. besela kalo npk kamera mmg mudah senyum.. haha jgn mare ye bng..hehe

boleh rujuk ke??

macam bese.. kowang tau aku ade bff nadia n mangges..
hari ini nadia telah membelanje aku makan buger king..
ni sume gara-gara die salah order makanan aku time kiteowang drive thru kat mcd.. aku memang suke dibelanje ni.. save budget
ade la satu part ni.. aku ngah story pasal kisah arwah achik..
so aku cakap la
aku: cian kan bini achik spin.. da jadi jande..
aku: so da jadi jande bini die.. tu bercerai mati.. nana pulak bercerai idup..
pastu nad ni aku xpaham ape yang merasuknye die tanye soklan cepumas yang orang len xkan tanye soklan camni

nad: bestu bercerai mati xboleh RUJUK lagik ke??

aku n manggis ketawa mengilai gile2..haha.. nad oo nad.. ape yang ko merepek ni nad.. sape nak rujuk ngan antu nad.. kalo aku pon xmoh kawen ngan antu.. haha ♥♥♥

mangges, aku n nad..

tagged yg wajib dibuat,,huhu intan soh wat.. huhu

what is your full name?
-Emeliana binti Elias

when is your birthday?
-11 september 1987

what is your daddy's name?
-Elias hj Yassin


what is your mum's name?
-Parinah bt Rakimin


how many siblings do you have?
-three


where do you live?
-Tampoi Indah

your favourite colour?
-purple,black,red


still studying?
-waiting for master kungfu offer


do you have a bestfriend?
-of coz i have


do you love them?
-of coz! :).. BFF


pop or jazz?
-pop


chicken or beef?
-beef.. oink oink
hahaha :D


coke or 100 plus?
-100 plus.. power plus ++ ^^

what brand is your purse?
-entahla.. emilyz kot...
hahaha :D


how much do you have in your wallet right now?
-RM 130


high heels or flat?
-High heels da xmampu da..bdn da berat..skang nga seswaikn diri ngn flat.. hehe ^^


skirts or jeans?
-jeans


shirt or blouse?
-blouse..y.. jeng jeng jeng.. its secretzzzzz!!


watch or bracelet?
-watch..  :)


favourite watch's brand?
-b.u.m

do you have boyfriend?
-yessss!!!


did you love him?
-i love him very veryyyyyy muccchhhh!! 

♥♥♥♥♥♥



did you ever kiss him?
-wonder..haha :)


facebook or myspace?
-facebook



what is your dream?
-diet until i turn into lidi and married lor..♥♥♥
hahahha :D



please tagged other 10 friends of yours.

nurul nadia badrulhisam
dokamines
siti katijah mohd taha
izyan zuhaili
azhar shoib
mimie
prof jajan
jojot
hani
im not single

lame siot..

haha.. da lame gile aku tak menaip..
almaklum la.
buzikan diri dengan psm dan final..
wah sakg ni da bes da keje..
mak ai..
AKU DA GRAD... hehe..
sume da setel.. bahagienye idop..

arini xde mud nak menaep lo..
esok2 aku sambung ye.. ade cite yang nak dikongsikan tapi tu la..
mate xmengizinkannye.. hehe
gud nite sume

Wednesday, April 7, 2010

Today

urghhhhh....



hurmmmmm....



arghhhhhhh...





ahhhhhhhhhhh.....





yeahhhhhh....








da abis satu paper final...







two more....















to goooooooo!!!!!

Tuesday, April 6, 2010

adik kesayangan ku♥♥♥♥♥




kat sini aku cume nak bgitau je..aku ni de adek pompn..
tapi nape die lagi cntik dari aku..
die kuwus..waaa aku pon nak kuwus gak..
skang ni ramai tol pgil aq gmok..huhu.. kejam tol..
xpe2.. kowang tengokla bile aku kuwus nti ye.. tungguuuuu,,,,


ni la adek aku yg cumel..aku syg gile kat die.. walaupun die ni kepale agin sket..haha


ni plak adik laki aku..skang ni da makin gelap aku tengok die.haha keje tengah panas..besela.. haha. die ni memang aku sayang sebab ape je yang aku nak mesti die bagi..hahah aku suke kopakkan adik aku yang ni..lalala..

P/S: kepada pp dan ema.. kakak sayang kowang bedua..hehe. jangan lupe..kak balik bulan ni.. blanje kakak mcd ye..jangan wat2 lupe ye.. haha

Sunday, April 4, 2010

clean up the world


ni menunjukkan aku sedang bekerja kuat tu..


cite ni pasal taun lepas la..
aku sebagai guru pembimbing bawak student aku g gotong royong..
kat mane tah aku xingat..
ni sume student aku form 4 jurusan awam,elektrik,keushawanan n pertanian..
dak meki xigat ade ke x.. haha (asal aku suke bg love2 ni)

masing2 dipecahkan ikut kumpulan la..
yang aku igat, time nida macam makcik cleaner tol..
kiteowang ketok2 pintu dri satu umah ke umah yang len..

asalmualaikummmmmmmm....
student aku jerit.. aku besela..xtolong jerit pon.. tayang muke je..
cover cun je.. xkan aku nak jerit2 gak kot.. jatoh air muke aku nanti..
haha..
bile de sesape bukak pintu.. ayat utame yang dak2 ni tanya..

makcik2/pakcik2 ade sampah x??? kami nak sampah..
haha..memang gile kan.. memule malu gak la..lame2 syok sndiri plak..aku pon join mintak smpah.haha ♥ (aik..love lagi..ni yg aku nyampah ni)
kumpulan mane dapat sampah banyak..
dowang dikire juare..

malangnya kiteowang pye kumpulan hanya dapat saguhati je..
mane xkalah..kumpulan yang menang ade kerusi sofa, pastu ade televisyen.. basikal buruk..
macam2..kiteowang cume kutip botol n suat kabo je..
kalo aku tau..mmg aku rompak uma sesape mek peti ais, radio, mesin basuh...
baru boleh menang..

ok..kumpulan aku ni dinamakan kumpulan BAKTERIA.. ♥ (sah,,aku da tebiat)
haha.. selamat bekteria.. kalo h1n1,, selisih..
walaupon penat..tapi kami sonok..
sonok ape??
sonok CARI sampah kat umah owang lain..
oh yeah.. ♥ (agaknye ni trade mark aku kot)



ni kat depan umah owang pon sempat nak begambo..cume muke aku kecik nun jauh dibelakang..uhukuhuk...



time ni sume nak balik da.. gambo las..laki kat sbelah aku tu cam salah sowang penganjur la.




Saturday, April 3, 2010

Benci siot

aku benci ngan diri aku kalo time2 nak final ni..
pada aku macam masa ni berlalu ngan laju sangat..
baru rase yag masa ini sangat berharga..
kalo la aku ade alat doremon yang leh jual masa..
da lame aku wat..kaya aku..leh kawen cepat..haha

kalo esok de paper..
baru arini nak study maut..
terlupe nak makan la, minum la, mandi pon lupe
pastu..idop jadi serabai..
time2 camni la baru nk solat2 hajat..
baru nk ngaji lame2..
barula rajin bangun2 malam wat solat sunat tajhud..

kalo time mase lapang..
xde pon nak wat cmni..
aku benci ngan diri aku camni..
dalam keadaan susah baru nak cri Allah..
time senang igat xigat je..
cume wat yg wajib je..
tu pon kadang2 speed smyangnye mak ai..
3min pon xcapai..
nila aku.. kawan2 aku sume baik2 je..
maintain. aku je yang camni,,

eme..eme.. terok pergai ko ni..
bile la nk berubah..
haha..
hurmmm...


time study jd stress camni..huh




huh..study dol..




kalo la dpt study bedua.. gairahnye..haha



Expresi muke ke ni???

haha..nila namenye yang dikatekn klo xde keje kan..
aku saje je nak uplot gambor aku ni..haha gambo yang cam **** aku
haha..
nila gambo yang aku simpan sebelom hp aq digadai oleh adek aku sebab langsung da xleh pakai.. adek aku cakap cam henpon tok baling anjing..huhuhu..kejam adek laki aku tu..
sume salah virus..bukan salah aku hp tu rosak..

besela..sume owang pasti de experesi muke memasing kan...
aku nak gtau suluruh dunie yang aku gak de exoeresi time aku suke,tekejut dll..
jom kite tengok..sesame..
klo yang cun tu aku..klo yang mengarut tu bukan aku ye..
sape tah..adek aku kot..



ni kalo aku nga hepi... ok la ni..siap pis2 g kan..




hurm..ni muke kalo dengo owang cite tipu..dlm ati ckp"bole caye ke?" cmnila mukenye




ni plak kalo dengo cite exited dari memane joyah dan aku bagi muke camni..menandakan.. "ooo..yeke......"

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

hah..nila namenye kalo aku tekejut.. gajah pregnen pon leh masok dlm mlot aq.. btol2 tekejut tu..xde sape yang suke wat mke tekejut cm aku..haha muke cam ni akan diexpresikan dengan mudah kalo harry poter datang kat uma aku sbb nak tndatangan aku.. haha

.
.
.
.
..
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.dan yang terakhir....




ni muke time nak ape ni??? agak2 kowang la kan..muke cmni seswai tok wat pe?? haha jeng jeng jeng..aku malas nak cakap je..sape yang bole bepikir ngn matang pasti leh paham maksud aku kan..hahha.. bukan sume owang wat bende tu cm aku.. haha sume owang wat normal tapi aku wat verserTAIL seket..haha

Buntu





arghhhh..xtau nk wat pe!!
ape aku nak wat hari ni..
bosannye.. pastu xsedap ati pulak tu..
sesape yang tau atinye sedap tolongla bagi kat aku sikit..

huhu,,nak nages pon de..tapi nak nages tok ape pulakk...
memang aku xsedap ati..
wa.. apela yg aku nak wat ni (-_-")

sakit pale pikir..

nila kalo namenye da xde keje,,huhu bosan beb..nak wat pe kat intenet pon xtau pe..
kalo aku da bosan..mmg jadi cmni..

ni ke aku..haha..cm xcaye pulak..

aritu time aku ikot nad mek foto shut kat area jb..
time tu dowang sume gile gambo..mksud aku nad, tero n mangges..
pastu xde sape yang nak mek gambo aku..
sume kejam kat aku..huhu..sedih je..
tiap kali aku ckp.."weh mek gmbo aku"
masing2 alihkan kamera kat tempat lain..
so bile xde sape nk amek gambo aku..
aku mek gambo sendiri.. haha
mak kau..skali kuo cam ni pulak....

hahaha..ni lagi aku xtau anak sape..haha♥♥♥


Friday, April 2, 2010

Anak aku hilang!!!



aku sedih sangat n petang tadi aku menitiskan air mateku ini,,,
sumenye gara-gara anak aku xbalik2 lagi..
kemane die pegi..
patotla aku rase xsedap ati je semalam..

kalo aku tau la..time aku keje, aku xkan kuokan anak aku tu dari dalam bilik..
bio die dok dalam bilik senyap2 je..
huhu..

skang ni pon..aku xtau kat mane die berade,,
puas gak aku cari kat sekeliling blok Kolej Rahman Putra ni,,
mintak2 anak aku still ada kat UTM skudai ni...

aku nak upload gambo anak aku pon xde..
tula..hp aku ni canggih sangat..
kamera pon xde..
xbes tol.
kalo bole nak gak tayang anak aku kat blog..
xpela.. gambo hiasan pon jadila..

anak aku camnila..cume mate die kuning..tekenan avatar agaknye kot..huhu


yang menjadikan aku semakin sedih
ari terakhir die besame aku..
aku nga tdo syok2..
tetbe aku tersedar die nga tido kat ketiak aku..
pastu tangannye pulak pengang lengan aku..
wah.. terharu sangat..
upenye tu la kenangan terakhir aku ngan die..

masalahnye skang..
sape yang nak makan whiskas aku tu..
wa.. xkan aku nk makan kot..
haha..

kepada anakku itam.. pulangla kepangkuan mummi ye..
andai kate itam sedang membace blog ni..
ketahuila bahawa mummi sangat merinduimu sayang..
huhu...
balikla ye..mummi sentiase menunggumu dibilik G08..hehe

Thursday, April 1, 2010

NI KE NAMENYE KAWAN!!!

kat sini aku nak cite pasal satu kisah..
aku ade sowang kawan ni..namenye kam(bukan name sebenar)
aku dapat tau die ni da curik hasil keje kawan die(abby)
masalahnye..si kam ni bukan men berani..
copi bukan sebarang kopi beb..
kopi psm tuh..(Projek Sarjana Muda)..
psm ni la yang menentukan sameada kite boleh dapat ijazah ke x..

aku taula yang tajuk dowang ni same..
dibawah lec yang same..
tapi agak2 la..
nak meniru pon jangan la sampai slide presen pon same..
aku xpaham la ngan budak zaman skang..

aku pon xpaham..name si kam ni tega nak tiru psm abby..
abby ni budak baikk....
yela..penyabar sangat2..
dan bile bende ni tejadi..
abby meletup jugak..
sekarang ni si kam ngan abby gado beso..

tak paham la aku..
ade jugak owang camni..
pastu si abby cakap..
si kam ni kalo kite nak amek assimen die mak ai..
bukan maen susah..
bukan setakat nak amek asimen..
nak hidu pon susah..

aku sebagai kawan dowang ni yang takot..
mane la tau,,kalo kantoi cmne??
xcarik pasal ke tu namenye..
hai.. aku tau la kite sebagai student ni mmg bizi..
tapi bukan bizi memPLAGIAT hasil kerja orang..
aduhai..

aku harap sangat satu ari nanti si kam ni insaf..
dala aku ni agak baik ngan kam ni..
ape2 hal kam cari aku..
sekolah tadika same2, g sek rendah n sek men pon sesame..
umah pon agak dekat..

tapi tula.. perangai degilnye tu yang aku xleh ckp ape..
harap2 sangat yang si kam ni akan berubah satu ari nanti.. huhu


pening pening runsing!!!