BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Search This Blog

Tuesday, August 17, 2010

ape nak buat ni!!!

ape ako patot buat ek..
tunang dapat keje kat kl
ako kat jb
sedih ya amat...
nak bagi ke x??

ape kuase ako nak bagi die keje sane ke x..
masalahnye ako dengo cite yang xbaik je kat kl tuh..
yang xbaiknye ramai laki g keje sane jumpe pasangan baru..

sampaikan member ako yang baru kawen setaun je pon cerai..
sumenye gare2 laki die pindah kat kl
pastuh berjauhan ngan lakinye..
pastu lakinye yang kat kl tuh serumah ngn pompan lain..

ako buntuh seh..
ape nak wat nih..
nak bagi ke x..
tapi ako xleh macam ni..

aduh..peningnye kepale ako..
memangla gaji yang bakal die dapat tuh banyak..
tapi kan kat kl tu sara hidupnye tinggi..
same je kan..

aduh..aduh..aduh..
nak nages plak dah ni..
kite tengok je la macam mane nanti..

ako plak mintak posting mengajar kat jb jugak..
kalo kawen nanti macam mane plak..
memng duduk berasingan ker..
klo cam tuh beter ako kene ngajo kat sabah sarawak..
alang2 da jaoh..

Ya Allah hai..
buntu da ni.. huhuhuhuhu..
sedihnye ako..
xtau nak wat pe skang ni...

huhhuhuhuuhu (T___T)

Thursday, August 12, 2010

villa nabila

kowang penah dengo x cite pasal villa nabila kat jb ni
haha aritu kiteowang bersame2 rakan sekelas gla mencari rumah tu
cari berani la tapi klo masok kompom takot
tu pon balik da memasing nak tido sesame..

konon2 nak buke pose sesame la gamaknye..
tapi de maksud disebalik berbuke di bandar jb tu
dimana vila nabila ni.. jom kite tanye pak cik gugel..


ha..ni gambo banglo lepas Hotel Straits View..giler beso banglo ni. sabar..sabar...villa nabila jauh lagik..hihihi


ni lak apartmen ..tanah dh disimen sbb dulu pnah jadik tanah runtuh kat cni..hehehe sabarrrr...belum lagiii sampai



yg senbod kunin tu lar Hotel M-suites..kate org agak spooky gak hotel ni. kate org lerrr..ok kenkawan..cube lihat di kiri anda..tu la yg aku ckp dorg tgh tambak laut..so xde space nk benti. amacam? memakan diri x kalu benti kat ctu? hehehe..sabarrr...sikit lg dh nk smpi villa kesayangan korang tuh








haaa...udah hampir..nampak tak kat selekoh tu ade pokok2 yg menyelubungi? situ la terletaknye villa nabila.


nampak tu marmar kaler putih biru?tu lah gatenyer..penuh ngan semak samun kan dlm tu?



ni lak main gate villa nabila..dulu gatenyer dimangga..then dipalang. skang dh ilang dh gatenye. malaun mane tah copet. penuh ngan semak samun smpi dh tak nampak bayang umah dlm tu. dulu agak clear jugak.skang pokok pon dh tahap bapak2 pokok dah



ni lak pandangan tepi villa tu. korang tgk sume penuh ngan pokok.. dulu boleh nampak bangunan tiga segi bertingkat2 kat dlm kawasan umah tu. skang dh tak nampak. dh ditutupi dek pokok.




uma ni sebahagian drpd banglo nabila.. hohoho




kowang nampak x ade banglo disebalik semak2 tuh..serammm!!!

pastu da balik bilik malam tu, sume jadi penakot..sampai nak masok toilet pon mintak teman..
ade yang sampai xnak mandi pon ade..takot punye pasal..

haha..

pengalaman adek aku masok uma ni.. die xjumpe jalan keluar lo..
pastu bile nak amek gambar,,sume kamera die n kawan2nye pecah..
perabot dalam uma tu cantik2 belake
siap ade muke nabila lagi..

kate orang.. banglo tu berhantu coz berlaku pembunuhan n mayat nabila ditanam kat dinding bangunan tu
masalahnye sampai skang xdijumpai mayatnye..
sebab tula banglo ni jadi angker..
hoho

p/s: sape berani masokla..pastu bagitau pengalamn kowang ye.. hahaha

Tuesday, August 3, 2010

lege seh!!!

INSAK da bes da..
soklan tadi 30minit jawab 135 soklan.. aku wat cukup je mase..

pastu pasal intebiu ni yang lemah sikit
gabra siot..

soklan petame..
panel: ape bunge kebangsaan malaysia..

saje je intro.. saje je nak tengok care kite sebagai calon guru jawab soklan camne

aku lepas.. pastu
panel: sape perdana menteri yang ke2..
aku jawab razak.. sekali die gertak aku..

panel: sape perdane menteri ke2
aku: tun abd razak
panel: isy awak ni.. bukan hussin ke..
aku: eh ye ke hussin.. hurmmmm (pikir2..da bebelah bagi da)
aku: kalo saya jawab exam saye akan jawab razak
panel: btol ke ni..awak pasti ke??
aku: insyaAllah
panel: mane de kalo jawab exam de InsyaAllah..
aku: Allah hu akbar cakap da la kuat sambil meraub muke (xde nampak cam intebiu kan)..
panel: nak saya bagi talian hayat x??
aku: ade ke taliat hayatnye.. hehe
panel: cube pikir tol2 razak ke hussin..
aku: ye..saya yakin tun abd razak perdane mentri k2..
panel: btol la tu..

hampeh gile panel ni..nak jadi jamludin hasan la plak

soklan len: ape yang awak faham dengan falsafah pendidikan negara
aku de jawab tentang seimbang dari sudut JERI
panel: kenape kene JERI kene seimbag
aku lepas jawab ngn jayanye

pastu.. ape yg awak faham dengan EQ
panel: ape awak tau pasal ESQ
aku: hehehehe.. sy xtau la encik.. xpenah dengo pon..(jujur gile x?)
panel: emosional spirutual quatation..
aku: oo.. balik nanti sy akan kaji.. (haram aku xkaji pon)

panel: kalo saya anto awak kesabah sawak bole x??
aku: xbole.. saye ngah sambung study pastu nak jage ayah lagi..
aku: kalo bole sy nk sambung master mode part time kalo saye dapat posting area jb
panel: ai..mane awak tau kalo dapat kat jb..kalo dapat tempat lain
aku: saye nak mhon tuko..tolong la encik.aku da nages2 da kat situ..pelok kaki panel
panel: pandang sesame sendiri gelakkan aku..

yang terakhir tu memang aku tipu la.. haha

soklan lain plak
panel: sape timbalan menteri pelajaran
aku: bla..bla.. IR we ka siong
panel: yang kedua??
aku: bla bla.. puad bin....(lost memory...) shi shi shi..
panel: ape shi shi.. mitsubishi
aku: bukan..encik ni bisingla..bagila saye pikir dulu(aku bebel dalam ati je)
aku: shi shi shi
panel: sushi ke??
aku..bukan la.. hah.. zakashi.. lepas
panel: awak dok joho.sape ketua pengarah johor..
aku: mampos.. aku xapal g..n.. hehehehehe saye lupe la encilk( mate aku kelip2 sambil wat muke innocent)
panel: itu pon xtau..sekolah kat teknik jb sebelah tu jbatan pelajaran.. tu pon xtau
aku: xigat la encik.. xapal g pon..dekan fakulti pendidikan pon saye tak tau..TNC utm pon aku xtau ni lagi menteri2.haram jadah aku xmek pot.. dlm ati je la aku bebel.. haha

pastu..
panel: itu saje..awak bole kuo..
aku: time kasih enci ats soklan2 yang mencabar n kurang mencabar.. eceh.. xdela.. aku tros blah..
legenye aku da bes intebiu..

p/s: len kali nak g intebiu dabel cek 1000x..aku intebiu kat sek seni sebelah SAB kene balik utm tok amek surat beranak ori. huhu.. penat ulang alik..dala jem gile kat jb tu..selamat aku owang jb..taula sikit2 jalan dalam.. hohoho

Wednesday, July 28, 2010

aku takott!!

minggu depan ari selase aku de test

test pe.. INSAK
de test,temuduga berkumpulan n temuduga individu..

pe yang aku nak jawab nanti..
huuuuu... study pon xabes g

semoga dipermudahkanlah perjalanan hidupku ini..
aminnnn...

Tuesday, July 27, 2010

nak tambah

haha.. entry ni aku nak tambah entry sebelom ni je.. hahaha
aku lupe nak mention sumting...


aras aku dekat ngan reves osmosis.. wahaha.. bagus x??
pastu dekat ngan air gedegang.. isi je rm1.10 syiling tros gedegang bunyik air tuh jatuh.. haha

pastu dekat ngn mesin basoh lo..haha msok 2hengget..kuokan baju tros sidai..
peh..bes gile.. hahaha


ni lo mesinnye.. hampir same la warnenye.. hehe.. easy kan..xyah susah2 jalan jauh2.. sebelah bilik jep..


kalo kawan2 nak tau..nila msin air gedegang.. comel kan


ni plak mesin basoh ec rm2 tros siap basoh..tinggal sidai.. make ur life easier rite.. hohoho sukenye aku..


da yang paling penting, blok aku dekat gile dengan arked.. merangkak pon leh sampai arked dlm mse 2minit.. haha memang sem ni menajubkan la.. aku suke tol la.. hahaha

Monday, July 26, 2010

lucky sem

haha.. sem ni aku hepi sebab bilik aku kat kolej tun fatimah ni ade wireless..
pasni bolela aku sesuke ati leh update blog aku ni..

da bape taun aku xupdate..
time aku nak sign in tadi..

aku nampak sekelompok cendawan n di bahagian paswednye ade sarang labah2..
hah.. nampak sangat aku da lame tinggalkan blog aku yg buruk ni..

tapi xpe.. tok ari2 mendatang nii..
aku akan rajinkan diri aku tok menaip.. hoho..

keje2 gak..assigment2 gak.. blog2 gak..
xgitu rahul(name blog aku).. haha,, name kete aku usui.. name laptop aku syam..

nme ank patong aku ph..banyak..sumenye ade name.. whahahahaha..




yeah..bilik aku ade wireless... nampak x??

skang ni aku da bole mewireless dimane2 je.. hahaha.. agak laju gak la.. cam katak berenang2.. di tepi longkang uma aku tu..laju x?? pikir2la sendiri



Friday, July 2, 2010

gotong royong g..

arini pon begotong royong g..
wahaha.. penat..sebab.

1) angkat almari sowang2.. cam nk mampos beratnye.. mau turun lemak aku 10kg.. mane taknye dari pejabat kat tingkat 2 ke aras bawah..

2) angkat ketas2 tepakai..

3) yang penting aku nek turun tangga arini 17kali beb.. angkat barang je..

ari isnin ni pon de gotong royong gak.. kali ni kene tanam pokok plak.. kiteowang da beli pokok limau barli..
haha ntah jadi ke x buahnye tuh..

memang tekejo sane sini.. pastu perkare manis yang berlaku dalam idop aku..

g jamban sebb nk tekucil sangat2..
pastu telupe nak zip suo..
pastu siap sambung gotong royong g,, haha
siap kene tegur ngan dak pejabat g..

eme.....ko xzip suo ke..
alu tengok suo..pandang belakang n zip..
pastu wat muke cam owang x besalah..

dalam ati menyumpah2 ati.. tali pinggang diikat rapi..
zip plak xtutup..

p/s: len kali tiap kali nk kuo jamban tandas.. pastikan sumenye selamat dipakai.. baru chow.. huhuhu



Sunday, June 27, 2010

becuti

wahhh.. lame gile aku xupdate blog..
kat opis bizi je manjang..
besela.. aku da jadi semakin familiar kat opis ni memang banyak keje
xsempat2 jari jemari aku nak menaip..

bile aku free nnti aku citela pengalaman aku kat genting..
hahaha..cam sipot..

Tuesday, June 15, 2010

ini pon ade ke


aku de sowang adek pompan la..
ema namenye..
so nak dijadikan cite la kan..
time ni kiteowang baru je balik dari dating..

die g date ngn pakwenye panjang (namenye) tapi aku plak yang menemankannye..
so bile da sampai kat foyer uma kiteowang de la seekor kereta wira tersadai..

laki dalam kete tu tanye kat aku..
dik ade 'JUMPER' x
yang si ema ni ngan peramahnye pon menjawab..



ema: nape??? TAYAR PANCIT ke??

aku bengang gile la .. sejak bile tayar pancit pakai jumper..
sengal..klo xtau senyap2 sudah..
bio aku je yang jawab..
da abg2 tu gelakkan adek aku tuh..

ntah kete sape2 je aku upload ni.. en kete.. tq la bagi uplod gmbo ko ni ye.. hehe



nila jumper ketenye.. hohoho




inila rupenye jumper klo nk tau..



ni care gunekan jumper ye ema oi.. hahaha


p/s: so ema.. cube tgok gambor2 ni..tula rupe jumper.. so ape kaitannye ngn tayar pancit.. haha

Monday, June 14, 2010

buzy

mak ai..
aku punyela bizi smpai xsmpat nk update..

aku rsela.. kompom bile aku jumpe member2 aku nanti dowang sume xkenal aq..
mane taknye..
mate aku da pangkah pangkah da..
da tak serupe orang pon..
pastu dengan wujudnye musuh ketat..
panda bawah mate..
memang la aku ni bukan eme lagi..
hoho..

idop aku skang ni minggu ni saat ni xcukup 24jam..
klo bole aku nak tambah masa SEHARI 29 JAM..
aduh..bile la nk abis ni..
kalo xde keje bosan...
da de keje banyak merungut plak..

isy aku ni ah..
kang bengkak plak bibir tu klo asek merungut..
heheh

p/s: chayok2 eme.. bersemagatlah.. hehe

Tuesday, June 1, 2010

outstation

hohoho..

semenjak aku keje sini..

nila kali petame aku nak g bengkel berhari-hari..
hahaha,,
aku nk g melake la..

makan minum hotel ditanggung..
sonoknye aku..
hehe

alamatnye makin gemok aku nanti..
cume tunggu makan minum disuap jep..
hehe



ape kaitannye gambo ni ngn tajuk entry aku ni... hehehe

Sunday, May 30, 2010

bile nk dapat nih????

lame aku tunggu..

sehari..

dua ari..

tiga ari..

seminggu...

dua minggu..

sebulan...

sebulan lebih..

weh.. bile aku nk gaji ni..
lame da aku tunggu ni..
huhu.. memule msok sini dompet tebal je..
skang ni da kempis da..

da cam beg dit naruto da..
kempis time jiraya songlap duit naruto..
cepatla gaji..
da naik sesak da ni..

huhuhuhu..sedihnye..

Wednesday, May 26, 2010

pening..

aku xtau ape yang aku nak wat arini..
aku pikir keje ape yang aku nak wat..
sampai berasap kepale aku memikirkannye..
walaupon bau asapnye dari hangit jadi hanyir..
aku tetap xde pe yang nak diwat..

sesape..tolong bagi aku keje..
aku bosan nak makan gaji bute ni..
haha..
sebenarnye serbe salah kat bos sebab aku xde keje.. haha



Monday, May 24, 2010

sibuk la..

sejak dua menjak ni..
aku jadi busy siot..
kejap2 lari.. kejap2 jalan laju..
kejap2 kesana..kejap2 kesini..
kejap2 kedepan kejap2 kebelakang..
kejap2 kebawah n kejap2 keatas..
kejap2 ketawe,,, hah.. ni pekes ni..
ketawe sebab layan fb je la..

kesibukan aku sehingga aku nampak diri aku bercabang 5 da ni..
betape hebatnye aku..
kalo la aku de ilmu pembahagi badan..
kompom senang idup aku..

sesape ade ilmu pembahagi badan..
ajokan aku la..
tapi ilmu pembahagi tu aku nak pembahagi antara lemak dan daging..
hahahaha

aku nk jutsu camni gak la.. hahaha

Wednesday, May 19, 2010

akhirnye..

2 ari xde intenet.. sangat xbes dlm idp aku..
haha..
opis ngah wat wiring..
then kiteowang tunggu jela kat tempat len..

aku da cam mayat idop da..
asek pikir intenet, blog, fb n utube..
aku dok kat kusi temenung je..

n aku siap nampak nyawa kuo dari mulut aku g..
tapi arini da de tenet balik..
aku dengan tidak melengahkan mase..
download cite2 katon aku..

oh,, hepinye arini.. hehe

Tuesday, May 11, 2010

ape nak jadi..

sekarang ni aku melayan cite drama jepun yang sangat seronok untuk ditonton..
tajuk cite ni agak memalukan untuk disebut bile umo cam aku ni..
hehe
tapi seyez mmg cite ni bes..jari jempol aku kuokan.. thumb up..
haha

cite kamen rider double.. hoho
mamat hensem tu yg memikat aku tok tgok cite die sampai skang ni
kat tempat keje pon aku curi2 tengok kat utube
haha..
jom tgok mamat cute nih..


nila die..aku minat suda masaki yg wane ijau tuh..comel banget,,haha

dowang ni 2in1 pastu leh tuko2 warne ikot power..nk tau lnjut..tgok sndiri..best!!


aku suke die nila..sepit rambut die kretif sgt..haha kai klip buku je..haha comel tol geram aku..wahaha


comel kan..wahaha..mane die dlm cite ni philip nme sebenarnye masaki suda.. cite kame rider ni 1st debut die..wohoho.. bes2..


p/s: mmg aku ni cam budak2.. tapi bes gak layan cite ni dikala kebosanan.. hahahaha

Monday, May 10, 2010

tak menentu!!

BOSANNYE!!!

1

2

3

4

5

6


bile nak balik.. huhu..lamenye mase berlalu.. hurmmm... (T__T)

g HOTEL!!

hahha saje je wat tajuk cam dak jakun..haha
aku baru je balik dari otel..
meraikan ari jadi bos aku..

g pulai spring je..dekat je ngn utm..
bes tol.. makan macam2 sampai nak pecah perut aku tuh..
cacing dalam perut pon da kene minum eno sebab aku men sumbat je sume yang aku nak..

walaupon aku pekerje baru..bab melantak
jangan toleh kiri kanan..
haha

yang hampehnye aku xde gambo langsung g otel tadi,,
memang sah..aku kene beli henpon yang de kamere ni,, sabo jela kan
xpe2..nanti bile ade duit lebih aku tuko hepon yang de kamere.. haha
baru puas ati aku nak menulis blog nti..

lalala


 kat sini le majlisnye..hehehe berlangsung kol 12.30pm tadi


kat dewan ni la kiteowang makan..tapi bukan kai baju ni,,gambo ni cri kat tenet jer..xder gambola katekan..haha


pastu yang xbesnye waiteress die ganas.. baling2 pinggan
peh seram je
tuang air tumpah2 plak tuh
derve tomyam pon tumpah2..seram aku
haha..

ganazzz gile..hahaha

Friday, May 7, 2010

gotong royong

sepanjang aq idop ni kan
xpenah aq de keje gotong royong tanpe peluh..

fuiyoo.. kat pejabat aq keje skang..
nme je gtong royong..
tapi relexxxx..
sukenye aku!! hahahaha

Wednesday, April 28, 2010

ai..bru balik da kene tag.. cet..


1) pe yg anda akan buat klu member tikam blakang anda?
xnak kawan die..n maafkan jela die

2) 6 org di hati anda? 
...dokamines...
...nurul nadia...
...manggis...
...azliza muksin...
...dak spa blog g8...
...kwn2 bloger...

3) anda rasa anda comel? 
comel kot sbb sy gmok..hehehe

4)single or taken? 
dh nk kawen dh pn...

5) blog yg anda suka?
dh tentu la aku pnyer blog...penat2 aku jaga...hihi

6) adakah bilik anda kemas setiap hari? 
sentiase ok sbb aku jenis yg cerewet sikit..hehe ops..cerewet byak lo..

7) lagu terakhir yg anda dgr ? 
'telephone' lady gaga sb baru jap td dlm opis ni bkk radio pastu lagu tu sdg ke udare....hihi

8) last text msg ? 
dri abg..wah.awalnye.kol 8 ke msk,huhu lv i syg.muah..haha kan da kntoi

9) last fon call? 
dri adek aq ema..die mtk kunci kete le..haha....=)

10) ari terakhir anda nngis? 
ntah bile tah..time gado ngn abg la pe lagi..ngeee

11) list 5 warna kegemaran?
hitam,merah,ungu,hijau taik kerbau, kuning taik gigi,...

12) org terakhir anda ber YM ? 
ntak aku da lupe..haha..ngn abg aq kot..dokamines...

13) game yg anda paling suka ? 
sudoku hahaha

14) adakah anda peminat MCR? 
MCR tu haperrr?? my chemical romence ke  minat je la kot hehehe

15)ape prasaan anda bila jwb tag ni? 
perasaan nk mnjawab je ler...xkan terbit rsa chenta plak...hekhek..

16)anda rase tag ini best? 
lau blh dpt dit blh arr gtau best ke tak...ngeee

17) okey tag lagi 10 org? 
10??? sape aku nk cari nih!!

.dokamines
nadia
mangges
mimie
intan
adylnn
ekom
jajan
sya
kopi
.
.
.

yeah,,aq da keje da..

ari ni ari petama aku keje la..
so ari petame ni aku mencuri2 tengok blog..
bos de kat sebelah ni..
haha..sonok gile aku cz meje aq de intenet,,
haha.. sorii bos..
sy terpakse mencuri2 mase sket,,hehe

walo papepon tok arini cm xbpe busy sgt.hehe..
sukenye ati..
aku keje ape ek kat sini..
bahagian HR je kat jabatan PTK..
hohoho,,

kepada sume warge blog..
aq nk gtau.. im back..hahaha

Sunday, April 25, 2010

pemergian semakin dekat..

sudah hampir masenye aku akan meninggalkan blog ini..
wa..



sedihnyerrrr...




aku akan bukak blog ni kalo aku de mase lebih n duit lebih tok g cc..



selamat jalan blog.....


huhuhu...waaaaa

riwayat terakhir

wa.. aku da nak balik uma..
sok ari las aku aku kt utm ni
bile da balik uma..ntah bile bak 09 kan diri..

huhu..blog ini akan sunyi sepi dalam tempoh mase yang agak lame..
sedihnye..
hukhukhuk

Saturday, April 24, 2010

kawan, sahabat dan teman

kali ni aku nak bagitau sume bahawe ade perbezaan antara kawan, sahabat dan teman
kalo kawan.. sume manusie didunia ni adelah kawan kite..

sahabat..beze sahabat adelah mereka yang sudi susah dan senang bersama-sama..
mereka banyak mendorong kite dalam mengharungi liku kehidupan ini..
pendek kata, sahabat adelah kawan rapat kite..

dan yang terakhir adelah teman..
teman adelah insan yang akan bersama kita sepanjang hidup kita
die adalah suami/isteri..
so inilah perbezaan antara kawan, sahabat dan teman..

dikesmpatan ini..aku nak kenalkan teman hidupku..
namenye mohd zulhelmi bin mohamed aka dokamines
insyaAllah kalo xde aral melintang kami akan melangsungkan majlis perkahwinan kami pada bulan 2 taun depan..
die merupakan insan yang aku paling hormati
insan yang paling bermakna dalam idup aku..
insan yang paling aku sayang dan hargai..
almaklumlah.. kate pon teman hidup kan..

kenal dari form4 dan declare couple tingkatan 5..
becinte cam nak rak sampai la skang ni..
tapi aku rase aku baru je kenal die..
dan ade certain2 mase aku rse cam aku jatuh cinte pada die lagi..
pelik tol..haha
inilah yang dinamekan saat manis ketika bercinta..hehe

aku bersyukur kerana Allah memberi peluang kepada aku untuk mengenalinya..
die juga penyeri dan pengarang pengeras jantung aku
kepada abg yang membace entry ni..
ayg nak gtaw..ayg sayang dan cintekan abg.hehe jiwangnye aku,,
terima kasih kerana sudi menerima ayg seadanya..
dan ayg juga akan menerima diri abg seadanya..
semoge kite akan beroleh kebahagiaan didunia dan diakhirat kelak..
InsyaAllah.. Aminnnn...

kenangan abadi..hehehe♥♥♥


ni zaman dulu2 ni..ntah zaman bile..haha♥♥♥


sempat bergambar sebelum g angsana..haha♥♥♥

g makan steak ngn famili aku..huhu♥♥♥


ni plak time raye..hohoho kat umah mak angkat aku..♥♥♥


kebahagian bersama..hee♥♥♥

p/s: bukan mudah nak bahagia..so setiap pasangan mestila saling memahami.. kalo gado pon bukan kerana benci..hakikat perbalahan adalah untuk kite lebih memahami pasangan kite.. so berusahalah untuk mencari kebahagiaan rumahtangga yang hakiki.. kebahagian itu perlu dicari bukan datang bergolek dengan sendirinye..♥♥♥ 

Friday, April 23, 2010

selamat tinggal rakanku.

entry kali ni bunyik agak sedih..
nadia/nero da baru je balik umahnye kat melake..
aku jadi sedih pulak..
hurm.. bff aku da balik..
mis them already..
semoge kite akan berjumpe g ye nad..
rajin2 la ko turun jb..
mangges kat jb je..xyah isau kat die pon..hehe
sayang meke sume..♥♥♥
semoge persahabatan kite kekal smpai mati..
kat u ni da banyak bg pengajaran kat kiteowang.

mis them..uwaaaa (T_T)


♥♥♥friendship forever..♥♥♥


hai.. cm da nk reunion je.. hahaha.. guyz.. bile result kuo sem ni, sape pngk paling tinggi die kene blnje ye.. then kite jumpe kat negeri sape yg paling tinggi..oh yeah..haha♥♥♥



minggu penuh tag



.tagged lagi laah.
.nikmati laah.
.hahaha.

.dan arahannya adalah seperti berikut.


1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.




2. Select the 8th photo in that folder.




3. Post that photo along with the story behind it.





aisyeh..asal la gambo ni plak yang terkene..haha..
ni gambo time form 5..
zaman comot nih..haha..
time ni kat sek men teknik JB..
mek gambo kat ngan asrama dak laki.. haha

asal la minggu ni aku kaya ngan tag ni..isy2..
nasib kowang la yang bakal di tag ole aku..haha
tok tag kali ni..xde ape yang spesel..
selamat gambo ni xde story disebalik tabir,,hehe

dengan rasa besar hatinya menjemput laah bloggy yg terpilih ni amik tagged ni dan jawab
mekaseh :)

1. dokamines
2.nadia
3.mimie
4.azhar
5.prof
6.faiz farish
7.mangges
8.jojot


you are beautiful

tadi time aku ngan bosan2 choose lagu kat web aku tejumpe lagu pebret aku..
lagu tu de dalam citer you are beautiful / minami shineyo...
cite tu mmg bes gile..aku xlarat nak cite sebab aku tgok cite tu hampir 100x da..
cite korean besenye stiap perbuatanye / pergerakannye slow macam haram..
nak letak cawan pon da mek mase5minit.. geram aku..
tapi kali ni.. cite yang aku nengok ni memang cepat..
xdela cam citer korea yang lain

yang besnye lagunye sume sedap2..
lawak, romentik, sedih pon de..bukan sedih tapi terharu
aku memang suke gile tengok cite ni
dala sumenye hensem2 macam puake..xbole blah..

kalola aku jumpe dowang, kompom aku nak pelok2 direktor tu sebb bole buat cite yang bes tu..
seyez cite ni memang bes gile..
sampai sume lagu dalam cite ni aku da apal..
taksub punye pasal..

kalo kowang xcaye kowang tengokla sendiri..
haha..ramai member2 aku sokong pandangan aku ni..
haha.. walaupon de 16episod dalam mase sehari aku leh abeskan tgok..
memang natural je dowang belakon..
500/100 markah aq bagi kat cite ni..♥♥♥ citenye sangat sweeetttttt!!!!♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 pelakon lakinye sume cute abis.. hehe♥♥♥


 dari kiri jeong yong hwa as kang sin woo, park sin hye as go mi nam, jang geun seok as hwang tae kyeong n lee hong gi as jeremy..♥♥♥


 kumpulan ni ditubuhkan hanye tok drama ni je.. name kumpulan ni ANGEL

Thursday, April 22, 2010

merayap sepanjang hari..♥♥♥

ape nak jadi arini..merayap je..
bukan arini je..malah setiap ari kiteowang kuo.. haha♥♥♥
ari2 terakhir bersame bff..sob sob..huhu

petang semalam time aku ngah sedap2 tidow mangges kol aku ajak g makan..
so aku pakai cikai2 je tok g makan..xtau plak nak merayap2 kat bando tuh,,
so aku n da geng g bazar jb je n makan bubur kat sentosa..
dowang sume ckp bubur tu sedap,, aku je yg xlalu nak makan
sebab bubur tu tawar sangat..
pastu nad bagi aku telur masin die n memacam aku msokkan dalam bubur aku tuh tok jadikannye masin,,
akhirnye dapatla aku makan bubur tu ngn selere..


then kami g bazar cume window shoping jek.. hoho n esoknye aku g merewang ngn dowang ke angsana..
nad nak beli lense baru.. mahal tol assesories kamera ni.. hohoho..
ah..penat tol.. tapi xpe..makan aq di sponsor ole nad.. len kali leh belanje aku lagi ye nad,,hehe
 

nila bubur yg kiteowang cekik tuh.. dua telur menjadi santapan aku sowang..hoho

sementara menunggu mangges,sempat mek pic tuh..lala ♥♥♥

like diz pic.. hehe.. npk cm kami ni comel la plak..haha♥♥♥

yeah..kembar..kite dapat mek gambo sesame la..time aku pkai spek..haha same x muke kami??lala♥♥♥

walaupon sepanjang hari berjalan.aku tetap tidak lupe untuk menghubungi laki aku..lala syg die♥♥♥

ni kat kedai tempat nad membuat tawar menawar tok beli lense.. macam aunty2 la dowang tuh..haha time ni nad men'try' lense terbarunye..hoho
ni mangges ngah membuat perbandingan lense..ade macam owang pakar x??haha wekk mangges poyo 


ni gambo candid nad amek..haha..suke plak nengok gambo aku berangan..♥♥♥

wah...kene tag g pulok.. haha♥♥♥

Bekas kekasih saya adalah
-seorang lelaki n agak ramai gak..lalala

Saya sedang mendengar
-im not single..hehe

Mungkin saya patut
diet cepat..berat makin ari makin betambah plak

Saya suka
bace komik keluaran gempak starz...sukenye kumpul komik jepun nih,,hehe♥♥♥

Sahabat-sahabat baik saya
- dokamines aka laki aq
-Nurul nadia badrulhisam

-izyan zuhaili aka mangges
-Azliza muksin
-nuraziera
-ramai jugak lah. ni antara yg paling rapat

Saya tak paham
kenape org suke panggil sy gemok..gemok sgat ke sy ni.. ohohoho
Saya kehilangan
anak kucing sy..itam..sedih taw..ngis je sepnjang malam..owang pjabat utm g buang kucing sy..cis

Ramai yang berkata


Makna nama saya
EMELIANA bahasa english yang lemah lembut..wahaha tah pape je mksd name sy ni kan

Cinta itu adalah
pengorbanan.. sumtime sux..hoho..yg penting cinta itu buta

Di suatu tempat, seseorang sedang
kemas bilik..sebab sabtu ni nak balik umah da.. tol x nad?? haha

Saya akan cuba
menguruskan badan tanpe jatuh sakit..hehe

Ayat SELAMANYA membawa maksud
hidup selepas mati..haha

Telefon bimbit saya
nyawa saya

Bila saya terjaga dari tidur :)
duduk kat katil n bepikir ape yg aku mimpi malam tadi bru g gosok gg..hhaha

Saya paling meluat apabila
member2 suke cakap besar..hampeh..belagak nak mampos tol..nyampah giler

Pesta/Parti adalah
kegembiraan lo.

Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah
kucing♥♥♥

Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah
peringkat nk msok dewase..haha time nk kawen mmg sonok..haha

Hari ini
sy merayap ngn bff sy je.. nadia n mangges

Malam ini saya akan
mendownload komik2 di mangatraders..haha

Esok pula saya akan
anto tesis psm lo..n merayap g ngn bff

Saya betul-betul inginkan
duit duit duit..haha♥♥♥

Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini
ok..cun haha :)

Pusat membeli-belah atau arked permainan
beli belah beli n xbelah2..haha :)

Makanan Barat atau Jepun
halal la yg penting, xbape pedas n yg penting xde bawang.haha

Bilik yang terang atau gelap
gelap :)


Makanan segera adalah
mcd :)

Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
love u bang..nite n sweet dream..jage diri abg kat sane mis u muchhhh muahh♥♥♥..huhu asalla aku jawab tag pas kol laki aku..kan da kantoi

Siapa yang anda nak Tag?
dokamines, nad.mangges,prof,azhar,mimie,faiz farish,tero. dah2

nad,aku,mangges

haha..ni bakal pengantin plak ni..
p/s: ehem2..saje je nak menyelitkan gambo pengantin ni kat sini.. hehe ♥♥♥