BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Search This Blog

Loading...

Tuesday, August 17, 2010

ape nak buat ni!!!

ape ako patot buat ek..
tunang dapat keje kat kl
ako kat jb
sedih ya amat...
nak bagi ke x??

ape kuase ako nak bagi die keje sane ke x..
masalahnye ako dengo cite yang xbaik je kat kl tuh..
yang xbaiknye ramai laki g keje sane jumpe pasangan baru..

sampaikan member ako yang baru kawen setaun je pon cerai..
sumenye gare2 laki die pindah kat kl
pastuh berjauhan ngan lakinye..
pastu lakinye yang kat kl tuh serumah ngn pompan lain..

ako buntuh seh..
ape nak wat nih..
nak bagi ke x..
tapi ako xleh macam ni..

aduh..peningnye kepale ako..
memangla gaji yang bakal die dapat tuh banyak..
tapi kan kat kl tu sara hidupnye tinggi..
same je kan..

aduh..aduh..aduh..
nak nages plak dah ni..
kite tengok je la macam mane nanti..

ako plak mintak posting mengajar kat jb jugak..
kalo kawen nanti macam mane plak..
memng duduk berasingan ker..
klo cam tuh beter ako kene ngajo kat sabah sarawak..
alang2 da jaoh..

Ya Allah hai..
buntu da ni.. huhuhuhuhu..
sedihnye ako..
xtau nak wat pe skang ni...

huhhuhuhuuhu (T___T)

Thursday, August 12, 2010

villa nabila

kowang penah dengo x cite pasal villa nabila kat jb ni
haha aritu kiteowang bersame2 rakan sekelas gla mencari rumah tu
cari berani la tapi klo masok kompom takot
tu pon balik da memasing nak tido sesame..

konon2 nak buke pose sesame la gamaknye..
tapi de maksud disebalik berbuke di bandar jb tu
dimana vila nabila ni.. jom kite tanye pak cik gugel..


ha..ni gambo banglo lepas Hotel Straits View..giler beso banglo ni. sabar..sabar...villa nabila jauh lagik..hihihi


ni lak apartmen ..tanah dh disimen sbb dulu pnah jadik tanah runtuh kat cni..hehehe sabarrrr...belum lagiii sampai



yg senbod kunin tu lar Hotel M-suites..kate org agak spooky gak hotel ni. kate org lerrr..ok kenkawan..cube lihat di kiri anda..tu la yg aku ckp dorg tgh tambak laut..so xde space nk benti. amacam? memakan diri x kalu benti kat ctu? hehehe..sabarrr...sikit lg dh nk smpi villa kesayangan korang tuh








haaa...udah hampir..nampak tak kat selekoh tu ade pokok2 yg menyelubungi? situ la terletaknye villa nabila.


nampak tu marmar kaler putih biru?tu lah gatenyer..penuh ngan semak samun kan dlm tu?



ni lak main gate villa nabila..dulu gatenyer dimangga..then dipalang. skang dh ilang dh gatenye. malaun mane tah copet. penuh ngan semak samun smpi dh tak nampak bayang umah dlm tu. dulu agak clear jugak.skang pokok pon dh tahap bapak2 pokok dah



ni lak pandangan tepi villa tu. korang tgk sume penuh ngan pokok.. dulu boleh nampak bangunan tiga segi bertingkat2 kat dlm kawasan umah tu. skang dh tak nampak. dh ditutupi dek pokok.




uma ni sebahagian drpd banglo nabila.. hohoho




kowang nampak x ade banglo disebalik semak2 tuh..serammm!!!

pastu da balik bilik malam tu, sume jadi penakot..sampai nak masok toilet pon mintak teman..
ade yang sampai xnak mandi pon ade..takot punye pasal..

haha..

pengalaman adek aku masok uma ni.. die xjumpe jalan keluar lo..
pastu bile nak amek gambar,,sume kamera die n kawan2nye pecah..
perabot dalam uma tu cantik2 belake
siap ade muke nabila lagi..

kate orang.. banglo tu berhantu coz berlaku pembunuhan n mayat nabila ditanam kat dinding bangunan tu
masalahnye sampai skang xdijumpai mayatnye..
sebab tula banglo ni jadi angker..
hoho

p/s: sape berani masokla..pastu bagitau pengalamn kowang ye.. hahaha

Tuesday, August 3, 2010

lege seh!!!

INSAK da bes da..
soklan tadi 30minit jawab 135 soklan.. aku wat cukup je mase..

pastu pasal intebiu ni yang lemah sikit
gabra siot..

soklan petame..
panel: ape bunge kebangsaan malaysia..

saje je intro.. saje je nak tengok care kite sebagai calon guru jawab soklan camne

aku lepas.. pastu
panel: sape perdana menteri yang ke2..
aku jawab razak.. sekali die gertak aku..

panel: sape perdane menteri ke2
aku: tun abd razak
panel: isy awak ni.. bukan hussin ke..
aku: eh ye ke hussin.. hurmmmm (pikir2..da bebelah bagi da)
aku: kalo saya jawab exam saye akan jawab razak
panel: btol ke ni..awak pasti ke??
aku: insyaAllah
panel: mane de kalo jawab exam de InsyaAllah..
aku: Allah hu akbar cakap da la kuat sambil meraub muke (xde nampak cam intebiu kan)..
panel: nak saya bagi talian hayat x??
aku: ade ke taliat hayatnye.. hehe
panel: cube pikir tol2 razak ke hussin..
aku: ye..saya yakin tun abd razak perdane mentri k2..
panel: btol la tu..

hampeh gile panel ni..nak jadi jamludin hasan la plak

soklan len: ape yang awak faham dengan falsafah pendidikan negara
aku de jawab tentang seimbang dari sudut JERI
panel: kenape kene JERI kene seimbag
aku lepas jawab ngn jayanye

pastu.. ape yg awak faham dengan EQ
panel: ape awak tau pasal ESQ
aku: hehehehe.. sy xtau la encik.. xpenah dengo pon..(jujur gile x?)
panel: emosional spirutual quatation..
aku: oo.. balik nanti sy akan kaji.. (haram aku xkaji pon)

panel: kalo saya anto awak kesabah sawak bole x??
aku: xbole.. saye ngah sambung study pastu nak jage ayah lagi..
aku: kalo bole sy nk sambung master mode part time kalo saye dapat posting area jb
panel: ai..mane awak tau kalo dapat kat jb..kalo dapat tempat lain
aku: saye nak mhon tuko..tolong la encik.aku da nages2 da kat situ..pelok kaki panel
panel: pandang sesame sendiri gelakkan aku..

yang terakhir tu memang aku tipu la.. haha

soklan lain plak
panel: sape timbalan menteri pelajaran
aku: bla..bla.. IR we ka siong
panel: yang kedua??
aku: bla bla.. puad bin....(lost memory...) shi shi shi..
panel: ape shi shi.. mitsubishi
aku: bukan..encik ni bisingla..bagila saye pikir dulu(aku bebel dalam ati je)
aku: shi shi shi
panel: sushi ke??
aku..bukan la.. hah.. zakashi.. lepas
panel: awak dok joho.sape ketua pengarah johor..
aku: mampos.. aku xapal g..n.. hehehehehe saye lupe la encilk( mate aku kelip2 sambil wat muke innocent)
panel: itu pon xtau..sekolah kat teknik jb sebelah tu jbatan pelajaran.. tu pon xtau
aku: xigat la encik.. xapal g pon..dekan fakulti pendidikan pon saye tak tau..TNC utm pon aku xtau ni lagi menteri2.haram jadah aku xmek pot.. dlm ati je la aku bebel.. haha

pastu..
panel: itu saje..awak bole kuo..
aku: time kasih enci ats soklan2 yang mencabar n kurang mencabar.. eceh.. xdela.. aku tros blah..
legenye aku da bes intebiu..

p/s: len kali nak g intebiu dabel cek 1000x..aku intebiu kat sek seni sebelah SAB kene balik utm tok amek surat beranak ori. huhu.. penat ulang alik..dala jem gile kat jb tu..selamat aku owang jb..taula sikit2 jalan dalam.. hohoho

Wednesday, July 28, 2010

aku takott!!

minggu depan ari selase aku de test

test pe.. INSAK
de test,temuduga berkumpulan n temuduga individu..

pe yang aku nak jawab nanti..
huuuuu... study pon xabes g

semoga dipermudahkanlah perjalanan hidupku ini..
aminnnn...

Tuesday, July 27, 2010

nak tambah

haha.. entry ni aku nak tambah entry sebelom ni je.. hahaha
aku lupe nak mention sumting...


aras aku dekat ngan reves osmosis.. wahaha.. bagus x??
pastu dekat ngan air gedegang.. isi je rm1.10 syiling tros gedegang bunyik air tuh jatuh.. haha

pastu dekat ngn mesin basoh lo..haha msok 2hengget..kuokan baju tros sidai..
peh..bes gile.. hahaha


ni lo mesinnye.. hampir same la warnenye.. hehe.. easy kan..xyah susah2 jalan jauh2.. sebelah bilik jep..


kalo kawan2 nak tau..nila msin air gedegang.. comel kan


ni plak mesin basoh ec rm2 tros siap basoh..tinggal sidai.. make ur life easier rite.. hohoho sukenye aku..


da yang paling penting, blok aku dekat gile dengan arked.. merangkak pon leh sampai arked dlm mse 2minit.. haha memang sem ni menajubkan la.. aku suke tol la.. hahaha

Monday, July 26, 2010

lucky sem

haha.. sem ni aku hepi sebab bilik aku kat kolej tun fatimah ni ade wireless..
pasni bolela aku sesuke ati leh update blog aku ni..

da bape taun aku xupdate..
time aku nak sign in tadi..

aku nampak sekelompok cendawan n di bahagian paswednye ade sarang labah2..
hah.. nampak sangat aku da lame tinggalkan blog aku yg buruk ni..

tapi xpe.. tok ari2 mendatang nii..
aku akan rajinkan diri aku tok menaip.. hoho..

keje2 gak..assigment2 gak.. blog2 gak..
xgitu rahul(name blog aku).. haha,, name kete aku usui.. name laptop aku syam..

nme ank patong aku ph..banyak..sumenye ade name.. whahahahaha..




yeah..bilik aku ade wireless... nampak x??

skang ni aku da bole mewireless dimane2 je.. hahaha.. agak laju gak la.. cam katak berenang2.. di tepi longkang uma aku tu..laju x?? pikir2la sendiri



Friday, July 2, 2010

gotong royong g..

arini pon begotong royong g..
wahaha.. penat..sebab.

1) angkat almari sowang2.. cam nk mampos beratnye.. mau turun lemak aku 10kg.. mane taknye dari pejabat kat tingkat 2 ke aras bawah..

2) angkat ketas2 tepakai..

3) yang penting aku nek turun tangga arini 17kali beb.. angkat barang je..

ari isnin ni pon de gotong royong gak.. kali ni kene tanam pokok plak.. kiteowang da beli pokok limau barli..
haha ntah jadi ke x buahnye tuh..

memang tekejo sane sini.. pastu perkare manis yang berlaku dalam idop aku..

g jamban sebb nk tekucil sangat2..
pastu telupe nak zip suo..
pastu siap sambung gotong royong g,, haha
siap kene tegur ngan dak pejabat g..

eme.....ko xzip suo ke..
alu tengok suo..pandang belakang n zip..
pastu wat muke cam owang x besalah..

dalam ati menyumpah2 ati.. tali pinggang diikat rapi..
zip plak xtutup..

p/s: len kali tiap kali nk kuo jamban tandas.. pastikan sumenye selamat dipakai.. baru chow.. huhuhu