BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Search This Blog

Wednesday, March 3, 2010

Perkara yang memalukan..

Mesti ade perkara yang memalukan yang pernah berlaku kat kowang kan.. kat sini aku nak citekan perkara yang aku malu dan sampai sekarang aku masih ingat peristiwa ni.. peristiwa ni berlaku tahun lepas..tak ingat bulan berapa yang aku tau time tu aku n dak2 klas aku sibuk nak menjawab kuiz o9 telekomunikasi kat elening.. al kisah bermula di krp..

Time tu ngah kelam kabut cari jawapan tok kuis tu..yela, dlm blog tu aku, nad, tikah, semah n mamot ngan beberapa dak2 SPE yang kelam kabut cari jawapan tok setiap soklan..aku da setel awal2 da..da siap jawab sedangkan yang lain lom siap g..masih menunggu giliran.almaklumlah kabel intenet cume sikit..yang nak jawabnye ramai..so time da kol 11 tu tibe2 ade suare pak jaga(guard) menjerit kat bawah blok..
Jeng jeng jeng.. JANGAN LARI!!! Peh..lantang sungguh suare pak jaga tu..so kiteowang pon bukan men la..cuak gak.. yang minah2 kepoh cam aku ni pe lagi..turun bawah la..nak tau cite sensasi tuh..


Time tu kat bawah blok aku tengok dah de felo, pegawal n mcm2 g.. rupe2nye de budak laki skodeng blok kiteorang..aku xtaulah die dak u ke x..tapi ni bende ni memang gempak habis la.. seram siot..so bermulala kisah memalukan ni bile aku denagan berbekalkan maklumat yang aku dapat tadi..aku naik atas..balik bilik..ohhh.. mestilah kene citekan bende ni pade rumet.. berite panas ni..
So aku lari2 smbil jerit2 name rumet aku..

Aku: Kak sila!!!!! Ade laki skodeng blok kite.. gile ah..time ni muke memang gempak habislah..yela..kak sila kat bilik tinggkat 3,so mestilah xtau cite sangat..ni eme datang nak menyampaikan berite..

Kak sila: hah.. bio btol.. patot dengo suare pak gad tadi..

Aku: aah.. tuh hah.felo ramai.. de banyak POLIS BANDUAN datang..

Kak sila: ko bio betol mi..xkanlah polis BANDUAN nak datang?????

Aku: ngan bangga jawab.. iye.. kete polis BANDUAN datang..kan polis banduan tok tangkap orang2 jahat..tu yang UTM panggil polis banduan tu..nak tangkap laki tu la..

Kak sila: wah.. gile ah..padan muke laki tu kene tangkap.(yang besnye kak sila pecaya pasal polis ni..)


So pas cite kat kak sila keesokannya aku balik umah mak aku kat damai jaya..bersama kak sila..nak wat baju kurung time tu..kak sila yang nak tempah baju tu kat mak aku. So peluang ni aku citela peristiwa ni kat mak aku..

Aku: mama, semalam blok kakak ade laki2 skodeng..(muke aku time ni exited abeslah)..pastu die kene tangkap dah

Mama: betol ke..camne laki tu boleh masok blok pompuan pulak??

Aku : manelah kakak tau.. pastu die kene tangkap dengan POLIS BANDUAN..

Mama: ni bio betol..camne polis banduan nak datang.kan jauh..

Pastu time ni baba aku mencelah..

Baba: mane de polis banduan..ntah2 polis BANTUAN kot.. bio betol dari penjara nak g utm..bukannye dekat..

Aku: xdela.. ni memang polis banduan..die nak tangkap orang jahat..pastu aku terpikir.. betol gak ape yang baba aku cakap..xkanlah polis BANDUAN kot..tetibe je aku ketawe beso..HAHAHAHHA

Aku : aah la mama..polis bantuan la..bukan banduan..pastu aku kene gelak ngn kak sila, baba,n mak aku..hampeh sume..

Tapi aku puas, walaupun aku silap info, tapi kak sila hamper pecaya pe ngan cite aku.. masalhnye skang..smpai skang ni tiap kali aku balik umah mesti dowang gelakkan aku pasal POLIS BANDUAN… hoho..

4 comments:

dokamines said...

lwk ker???
cm xlwk pn???
xnmpk pn kt mne lwkny??????

emezul said...

dahla..
ayg xckp lawak..
ayg ckp malu..
bluek!!!

dokamines said...

alahai
mlu ke???
bse je rseny.....

emezul said...

alahai abg ni.
xmemberi smgt lgsung tol la..huhu