BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Search This Blog

Tuesday, August 3, 2010

lege seh!!!

INSAK da bes da..
soklan tadi 30minit jawab 135 soklan.. aku wat cukup je mase..

pastu pasal intebiu ni yang lemah sikit
gabra siot..

soklan petame..
panel: ape bunge kebangsaan malaysia..

saje je intro.. saje je nak tengok care kite sebagai calon guru jawab soklan camne

aku lepas.. pastu
panel: sape perdana menteri yang ke2..
aku jawab razak.. sekali die gertak aku..

panel: sape perdane menteri ke2
aku: tun abd razak
panel: isy awak ni.. bukan hussin ke..
aku: eh ye ke hussin.. hurmmmm (pikir2..da bebelah bagi da)
aku: kalo saya jawab exam saye akan jawab razak
panel: btol ke ni..awak pasti ke??
aku: insyaAllah
panel: mane de kalo jawab exam de InsyaAllah..
aku: Allah hu akbar cakap da la kuat sambil meraub muke (xde nampak cam intebiu kan)..
panel: nak saya bagi talian hayat x??
aku: ade ke taliat hayatnye.. hehe
panel: cube pikir tol2 razak ke hussin..
aku: ye..saya yakin tun abd razak perdane mentri k2..
panel: btol la tu..

hampeh gile panel ni..nak jadi jamludin hasan la plak

soklan len: ape yang awak faham dengan falsafah pendidikan negara
aku de jawab tentang seimbang dari sudut JERI
panel: kenape kene JERI kene seimbag
aku lepas jawab ngn jayanye

pastu.. ape yg awak faham dengan EQ
panel: ape awak tau pasal ESQ
aku: hehehehe.. sy xtau la encik.. xpenah dengo pon..(jujur gile x?)
panel: emosional spirutual quatation..
aku: oo.. balik nanti sy akan kaji.. (haram aku xkaji pon)

panel: kalo saya anto awak kesabah sawak bole x??
aku: xbole.. saye ngah sambung study pastu nak jage ayah lagi..
aku: kalo bole sy nk sambung master mode part time kalo saye dapat posting area jb
panel: ai..mane awak tau kalo dapat kat jb..kalo dapat tempat lain
aku: saye nak mhon tuko..tolong la encik.aku da nages2 da kat situ..pelok kaki panel
panel: pandang sesame sendiri gelakkan aku..

yang terakhir tu memang aku tipu la.. haha

soklan lain plak
panel: sape timbalan menteri pelajaran
aku: bla..bla.. IR we ka siong
panel: yang kedua??
aku: bla bla.. puad bin....(lost memory...) shi shi shi..
panel: ape shi shi.. mitsubishi
aku: bukan..encik ni bisingla..bagila saye pikir dulu(aku bebel dalam ati je)
aku: shi shi shi
panel: sushi ke??
aku..bukan la.. hah.. zakashi.. lepas
panel: awak dok joho.sape ketua pengarah johor..
aku: mampos.. aku xapal g..n.. hehehehehe saye lupe la encilk( mate aku kelip2 sambil wat muke innocent)
panel: itu pon xtau..sekolah kat teknik jb sebelah tu jbatan pelajaran.. tu pon xtau
aku: xigat la encik.. xapal g pon..dekan fakulti pendidikan pon saye tak tau..TNC utm pon aku xtau ni lagi menteri2.haram jadah aku xmek pot.. dlm ati je la aku bebel.. haha

pastu..
panel: itu saje..awak bole kuo..
aku: time kasih enci ats soklan2 yang mencabar n kurang mencabar.. eceh.. xdela.. aku tros blah..
legenye aku da bes intebiu..

p/s: len kali nak g intebiu dabel cek 1000x..aku intebiu kat sek seni sebelah SAB kene balik utm tok amek surat beranak ori. huhu.. penat ulang alik..dala jem gile kat jb tu..selamat aku owang jb..taula sikit2 jalan dalam.. hohoho

6 comments:

nurul nadea said...

la..itu je ke disoalnye? takde aktiviti berkumpulan or tanye kenapa nak jd cikgu ke?

RAZUbA said...

hoho..
gud luck cikgu

ekom said...

APEBENDE LA...
haha...
looser tol

emezul said...

nad.. aah la..die de tanye gak npe nk jadi cegu.. haha.. xde kumpulan2..sape ckp de kumpuln tu.. cet..tipu punye olang.. haha

emezul said...

razuba.. hehe.. tq2..mintak2 lulus ke la sume tu..klo xlulus kne ulang balik taun depan.. hampeh jep

emezul said...

ek ele ekom..jels la tuh.. haha